فروشگاهی مرجع جهت ارائه فایل های روانشناسی

در این وبلاگ می توانید انواع متنوعی از بهترین فایل ها در زمینه انگیزشی و روانشناسی را مشاهده نمایید.

فروشگاهی مرجع جهت ارائه فایل های روانشناسی

در این وبلاگ می توانید انواع متنوعی از بهترین فایل ها در زمینه انگیزشی و روانشناسی را مشاهده نمایید.

تحلیلی بر شخصیت کتی در فیلم House of Sand and Fog

آنالیز روانی و شخصیتی کاراکترها در فیلم های روانشناختی می توانند ما را به عمق مشکلات روانی آن افراد و موانعی که با آنها دست و پنجه نرم می کنند آشنا کند. در ادامه این مقاله قصد داریم که به تحلیلی بر شخصیت کتی در فیلم House of Sand and Fog بپردازیم که زنی است که حال تمامی دارایی های ارزشمن خود از جمله کار، همسر و سلامتی خود را از دست داده است و هر چه به دنبال راهی برای نجات می گردد، بیشتر به عمق باتلاق فرو می رود. در ادامه با ما همراه باشید. 
 داستان فیلم House of Sand and Fog
این فیلم داستان دختری تنها و مبتلا به اعتیاد به نام کتی را نشان می دهد که در خانه ای نزدیکی ساحلی در شمال کالیفرنیا زندگی می کند. او به دلیل جدایی از همسرش، احساس پوچی، غمگینی و نادیده گرفته شدن دارد و زندگی برایش بی معناست و سعی دارد تا بتواند بر رویدادهای رخ داده در اطرافش کنترلی داشته باشد.
در ادامه شاهد می باشیم که او به دلیل عدم توجه به اخطارهای مالیاتی که مدت ها برایش ارسال میشده است، خانه خود را از دست می دهد و حال او در نهایت ناتوانی در بازپس گیری خانه اش، با استخدام یک وکیل و التماس به مامورانی که برای تخلیه منزل او می آیند و همچنین خانواده ای که قصددارند آن خانه را خریداری کنند تصمیم می گیرد که آن را که تنها دارایی اش است را حفظ کند.
آیا نشانه هایی از اختلال خلقی را می توانیم در کاراکتر کتی پیدا کنیم؟
نشانه های زیادی را می توان در کاراکتر کتی مشاهده کردن که ابتلای او به افسردگی را نشان می دهد. در همان آغاز فیلم، او را گریه کنان و در حال تماس تلفنی می بینیم که گویی همه چیز برای او تمام شده است و هیچ امیدی به دامه زندگی ندارد.
غمگینی و روحیه ای فاقد شدی و خوشحالی در کاراکتر کتی وجود دارد که در بیشتر اوقات شباه روز با اوهمراه می باشد. او دلیلی برای شاد بودن پیدا نمی کند و یکی از علل پناه بردن افرد مبتلا به افسردگی به الکل و مواد مخدر دقیقا همین مورد می باشد که در حالت مستی، شادی و سرخوشی را بیابند.
رویدادهای استرس زا در غالب افراد مبتلا به افسردگی یا اختلالات خلقی شدید وجود دارد. از آن جمله میتوان به از دست دادن یکی از عزیزان، فقر و شرایط مالی نامناسب، وضعین نا بهنجار اجتماعی و یا بهداشتی اشاره نمود. کتی نیز به دلیل طلاق از همسرش و همچنین از دست دادن خانه و کسب و کارش، حال نیز در شرایط بد اقتصادی و روانی قرار دارد و همین موارد بیماری او را تشدید می کند.
بستری شدن در بیمارستان در چه مقطعی برای کتی توصیه می شود؟
فرد مبتلا به افسردگی به تدریج اشتیاق، امید و انگیزه خود را برای ادامه زندگی از دست می دهد. در آغاز فیلم، زمانی که کتی با برادرش گریه کنان صحبت می کند در حالتی است که نیاز شدیدی به بستری در بیمارستان دارد. 
در سکانسی دیگر می بینیم که او بارها به اقدام به خودکشی می نماید. به مانند زمانی که بنزینی را می خرد و سپس آن را در پمپ بنزین رها می کند و یا هنگامی که ناتوان و ناامید از پس گرفتن خانه اش، جلوی آن اقدام به شلیک به مغز خود می کند.
در واقع ما هیچ گاه اثری از هیپومانیک در کتی نمی بینیم. او در این مقطع همواره غمگین، ناراحت و بی انگیزه است و شیدایی یا سرخوشی بیش از حدی در او شاهد نمی باشیم.
تا چه اندازه احتمال بروز افکار منفی در کتی را شاهد هستیم؟
از زمانی به بعد، افکار منفی به صورت خودکار در ذهن مبتلایان به این بیماری نقش می بندد. کتی هنگامی که از خواب بیدار می شود و ماموران را مشاهه می کند که در حال بیرون انداختن وسایلش هستند، التماس می کند که این کار را نکنند و او بیان می کند که هیچ اطلاعی از نامه ها و اخطاریه هایی که برای او ارسال میشده ندارد.
در واقع عجز و ناتوانی یکی از آن علائمی است که پس از این رخداد برای کتی، همواره به صورت غیرقابل کنترلی به ذهن او می آیند؛ جدا از آن او احساس می کند که دیگر دنیا رو به پایان است و همه چیزهایی را که زمانی برای به دست آوردنش تلاش کرده بود، همه را یکباره در حال از دست دادن آنهاست. کتی در حالی که باید برای پس گرفتن خانه اش بجنگد، در عین حال باید خانواده اش رامتقاعد کند که همه چیز به خوبی پیش می رود.
چه ارتباطی بین الکل و اختلالات خلقی در این فیلم وجود دارد؟
مطالعات نشان داده است که 35 تا 59 درصد افراد الکلی، افسرده هستند و تقریبا 23 درصد آنها علائمی همچون اضطراب و رفتارهای ضد اجتماعی را از خود بروز می دهند.
در واقع غلب افراد مبتلا به افسردگی هر چه بیشتر به باتلاق این اختلال فرو می روند، خود را تا حد بالاتری وابسته به الکل و مواد مخدر می دانند و در آن شرایط احساس شادی، آرامش و راحتی بیشتری دارند.
این مورد نیز در کتی صدق می کند.او با وجود آنکه الکل را مدتی ترک کرده است، پس از بر باد رفتن خانه اش و نادیده گرفتن او توسط برادرش، دوباره به آن روی می آورد. کتی دوبار در فیلم اقدام به خودکشی می کند که قبل از آنها کلی مشروبات الکلی را خریداری می کند و در سکانسی شاهد می باشیم که با بطری های خالی آنها، به سمت خانه قدیمی اش می رود.
واکنش کاراکترهای مختلف به خودکشی های مکرر کتی
می دانیم که کتی دو بار تا انتهای فیلم اقدام به خودکشی می کند. بار اول، زمانی است که کاملا از بازپس گیری خانه اش ناامید می شود و حس عذب وجدان شدید، بی خانمان شدن و ناتوانی در حفظ دارایی هایش، او را ترغیب می کند که به زندگی خود پایان دهد.
او با یک اسلحه در جلوی خانه قدیمی خود به مغزش شلیک می کند؛ با این حال شانس می آورد و تیری در اسلحه وجود ندارد. زمانی که برهانی مالک خانه ای که آن را خریده است از پنجره خانه، کتی را می بیند به سرعت به سراغ او می آید و زمانی که او را در کنار اسلحه اش بی حال مشاهده می کند، می ترسد و او را به خانه منتقل می کند.
بار دوم زمانی است که برهانی و همسش در حال صحبت با یکدیگر می باشند و کتی که در حمام خانه آنهاست، از داروهای نادی همسر بحرانی استفاده می کند و سپس قصد دارد که خود را در وان خفه کند که البته این بار نیز بحرانی و همسرش به کمک او می آیند و کتی نجات پیدا می کند.
عوامل خطر خودکشی برای کتی کدامند؟
می دانیم که بنا بر مطالعات روانشناختی و اجتماعی، خودکشی پانزدهمین دلیل مرگ و میرهاست و در خانم ها شاید به دلیل روحیه شکننده بودن آنها، این گرایش بیشتر است. فقر شدید، احساس گناه، حس پوچی و بی ارزشی و همچنین نا امیدی از باز پس گیری موارد باارزشی که قبلا فرد داشته است، او را می تواند به سمت یک رهایی کامل از زندگی سوق دهد.
تمایل به خودکشی زمانی در کتی شدید می شود که وکیلش به او می گوید که به هیچ عنوان نمی تواند خانه اش را پس بگیرد.
جدا از این مورد، اعتقادات مذهبی نیز به شدت در گرایش افراد به خودکشی موثرند. نادی همسر آقای برهانی به دلیل دین و مذهبی که به آن باور دارد هراس از آن دارد که به ایران برگردد و همچنین شوهرش به دلیل سابقه نظامی که سالها پیش در ایران داشته است نمی تواند پا به ایران بگذارد.
آیا نام این فیلم مربوط به اعتیاد است یا اختلالات خلقی؟
اگر فیلم را تا پایان مشاهده کنیم، متوجه خواهیم شد که فضای کلی آن دراماتیک و تاریک می باشد.مخاطب به رحتی از وجود انبوهی از مه و بخاری که در ساحل وجود دارد و موسیقی آرام فیلم متوجه می گردد که یک اندوه و ناامیدی را در کاراکترهای این فیلم می تواند بیرون بکشد.
این فضای مه آلود پیام های متفاوتی را می تواند به بیننده انتقال دهد. شاید بتوان آن را نشانه ای از غمگینی و عجر همیشگی کتی تعبیر نمود که هر چه بیشتر می شود، این مه نیز افزایش می یابد.
میتوان آن را پیامی دال بر گسسته بودن خانواده ها در این فیلم دانست؛ از خانواده آقای برهانی گرفته که در پایان فیلم زندگی آنها متلاشی می شود تا خانواده برادر کتی که همسرش را ترک می کند و به نزد خواهرش برمی گردد.
در پایان می بینیم که کتی ناامیدانه در ساحل به اطراف نگاه می کند. او حال احساس گم شدن و نادیده انگاشته شدن دارد و در اینجا نیز شاید ارتباط بین نام این اثر با افسردگی کتی بیشتر به چشم بخورد.
راهبردهای مقابله سالم و ناسالم کتی در چیست؟
راهبردها بدین معنی است که فراد مبتلا به ختلالات خلقی، واکنش ها وی متفاوتی را به مقابله با علائم بیماری خود بروز می دهند و همچنین، به گونه ای متفاوت سعی دارند که آن را مدیریت کنند. در کاراکتر کتی نیز این مورد هم به صورت سالم و هم ناسالم آن وجود دارد.
مثلا، مشغول کردن خود به نظافت خانه و یا آشپزی کردن برای برادرش لستر که با همدیگر پس از بر باد رفتن خانه شان، در منزل یکی از دوستانشان زندگی می کنند ذهن او را به سمت یک هدف مثبت سوق می دهد و او را در مسیری درست قرار می دهد.
در مقابل نیز شاهد می باشیم که کتی به صورت مکرر و پرخاشگرانه به خانه قدیمی خود که حال آقای برهانی و همسر و فرزندانش در آن زندگی می کنند می رود و در آنجا مزاحمت هایی نیز برای آنها ایجاد می کند.
برای مشاهده دیگر مقالات در این زمینه می توانید به دسته تحلیل فیلم های روانشناختی و همچنین برای مشاهده لیست کاملی از فیلم های روانشناسی، می توانید به صفحه مربوطه مراجعه کنید.
منبع
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد