فروشگاهی مرجع جهت ارائه فایل های روانشناسی

در این وبلاگ می توانید انواع متنوعی از بهترین فایل ها در زمینه انگیزشی و روانشناسی را مشاهده نمایید.

فروشگاهی مرجع جهت ارائه فایل های روانشناسی

در این وبلاگ می توانید انواع متنوعی از بهترین فایل ها در زمینه انگیزشی و روانشناسی را مشاهده نمایید.

بررسی فیلم jimmy p

یکی دیگر از اثرهای زیبایی که بر اساس کتابی به نام روان درمانی از دشت هند ساخته شده است jimmy p می باشد. این اثر زیبا متعلق به سال 2013 است و کارگردان آن را آرنو دسپلکین بر عهده دارد. این اثر موضوعات مختلفی همچون زبان و فرهنگ سرخ پوستان، تبعیض و مشکلاتی که در دوران پس از جنگ جهانی دوم برقرار بود و اختلال روانی PTSD را در فردی به نم پیکارد به تصویر می کشد. متد روان درمانی در این فیلم با حوصله به آن پرداخته شده است و در نهایت اثری واقعی است که از زبان دکتر دورو و بر اساس کتاب او ساخته شده است. در ادامه به بررسی فیلم jimmy p و توضیح مختصری در مورد داستان آن می پردازیم. 
 طرح فیلم jimmy p
این فیلم در ابتدا شما را به دهه 1940 میبرد و زندگی مردی جنگ زده به نام جیمی پیکارد را به تصویر می کشد که به همراه خواهرش در روستایی متعلق به سرخ پوستان زندگی می کند. جیمی به صورت مرتب، سر دردهای شدید و ضعف در بینایی را تجربه می کند که می تواند ناشی از جنگ و اختلال استرس پس از سانحه  باشد.
جیمی توسط خواهرش به یک کلینیک درمانی برده می شود و در آنجا پس از آنکه مشخص می شود که ریشه مشکلات فیزیکی جیمی فیزیولوژیکی نیست، در نتیجه او را به دکتر دورو که یک روانشناس یهودی اهل مجارستان می باشد ارجاع می دهند.
دکتر دورو متوجه می شود که جیمی هیچ گونه مشکل روانی ندارد و او تنها با یک سبک زندگی غلط و غرق در گذشته و کودکی پر رنج خود و همچنین سرکوب خشم ناشی از زندگی همراه با فقر و تبعیض و جدایی از خانواده، باعث فشارهای عصبی و سر دردهای مکرر می گردد.
با این حال رها شدن از گذشته ای پر درد و رفتن به سمت یک زندگی شاد و همراه با افرای که می توانند امید و نگیزه ای را در زندگی برای جیمی به بار آورند، توصیه ای است که از طرف دکتر دورو به او داده می شود.
چه تشخیصی در جیمی بر اساس علائم او وجود دارد؟
در ابتدا بر اساس سردردهای پیکارد که به نوع مزمن تبدیل شده است، آزمایشات سی تی اسکن از سر او برداشته می شود که البته هیچ موردی در آن نشان داده نمی شود. پزشکان بر این باورند که تنها احتمال موجود این است که علائم او ریشه روانی دارد و دکتر دورو می تواند به جیمی کمک کند.
علت اصلی در ایجاد سردردهای جیمی می تواند به PTSD و همچنین بیماری شیزوفرنی در او مرتبط باشد. با این حال دکتر دورو معتقد است که او ارتباطی منطقی را قادر است بین مفاهیم مختلف برقرار کند؛ همچنین ذهن او در عین آشفتگی، منقطع و تکه تکه نیست و امکان دارد که او به دلیل زندگی ملودراماتیکی که داشته و پیامد های ناشی از وجوش در جنگ، دچار یک بحران هویت شده باشد.
شیزوفرنی توسط دکتر دورو در جیمی رد می شود. او باور دارد که مشکل اصلی جیمی، بحران های تلخی است که خیلی ها آنها را در زندگی خود تجربه کرده اند و نحوه مقابله با آنهاست که می تواند پراهمیت باشد. لذا خواهیم دید که دکتر دورو در طول فرآیند روان درمانی با توجه به شناخت بیشتر از جیمی، به او توصیه می کند که از گذشته خود رها شود و به زندگی با دخترش ادامه دهد.
آنالیز روانی و شخصیتی پیکارد در فیلم jimmy p
جیمی از نظر شخصیتی فردی صبور، جنگجو و دلسوز می باشد. زندگی او از ابتدا همراه با یک جدایی از مادرش، زندگی اجباری به همراه خواهر و شوهر او و همچنین بودن در یک محیط بدون هیچ گونه امکانات رفاهی و اقتصادی بوده است.
جیمی زندگی را سخت و غیر قابل اعتماد می داند. او امیدی به آینده ندارد و همواره سعی دارد حتی در رویاهایی که می بیند با بحران های آسیب زا در زندگی اش مبارزه کند. از دست دادن مادرش در 5 سالگی و همچنین خیانتی که همسرش به او در زمانی که در سخت ترین شرایط جنگ قرار داشت برای او یک حس ناامیدی، سردی، عدم اطمینان و خستگی از زندگی را رقم زده است.
با این حال، دکتر دورو تنها فردی است که پیکارد می تواند به او اعتماد کند. او به تدریج مشکلات عاطفی و تجارب تلخ خود را با دکترش در میان می گذارد و دکتر دورو به او کمک می کند تا با اندوه ناشی از تجارب و خاطرات تلخی که داشته است به چه نحوی مبارزه کند.
چه متدهای درمانی در فیلم وجود دارد؟
دکتر دورو سعی دارد تا از طریق سه متد درمانی پیش رود و به علت مشکلات و سردردهای جیمی پی ببرد که در ادامه آنها را یادآور می شویم.
روان درمانی
تقریبا می توان گفت که تمام سکانس های فیلم jimmy p در قالب بودن دکتر دورو با جیمی و گفتگوهای درمانی بین آنها صورت میگیرد. او به تدریج سعی دارد تا از طریق پرسیدن سوالات هوشمندانه به درون ذهن آشفته جیمی نفوذ کند.
زمانی که در اولین جلسه از فرآیند درمان، دورو از جیمی می پرسد که خواب هایش را به چه زبانی می بیند، او پاسخ می دهد "به انگلیسی". همین مورد ناخودآگاه استعمار شده و هویت آشفته او را نشان می دهد. از جمله نکات مهم و قابل یادگیری از فرآیند روان درمانی دکتر دورو با بیمارش را می توان در موارد زیر خلاصه نمود:
  • ایجاد یک رابطه عاطفی و دوستانه از همان جلسه اول
  • یادداشت برداری از تک تک اطلاعاتی که از بیمارش دریافت می کند.
  • عدم تمسخر بیمار و همانندسازی با او در جنبه هایی همچون دوستی با سرخ پوست ها و آشنایی با زبان و فرهنگ آنها
  • پرسش های کوتاه و هدفمند از ازدواج و نحوه آشنایی جیمی با همسرش گرفته تا شغل، زبان، گرایشات و باورها و تجارب او در موضوعاتی همچون خانواده، عشق و جنگ
تمامی این موارد به دورو کمک می کنند تا بتواند به تدریج مانع و یا تضادی را که در ذهن بیمار از گذشته اش وجود دارد را پیدا کند و به او کمک کند تا بتواند از آن رها شود.
تعبیر خواب
جیمی در طول درمان مرتب از دیدن خواب و ویاهای مختلفش به دکتر دورو می گوید. او ادعا دارد که تقریبا او در تمامی رویاهایش با فردی یا موجودی درگیر است و خشونت در کل خواب هایش وجود دارد.
او تعریفی را که از چندین خواب خود ارائه می دهد بدین گونه است که یا در حال مبارزه با فردی قوی هیکل می باشد و یا در حال شکار یک حیوان و همچنین تکه تکه کردن یک گوشت می باشد. 
شاید وجود نزاع در تمامی رویاهای جیمی به دلیل مبارزه همیشگی او با افراد و یا بحران های مختلفی بوده که در گذشته اش با آنها درگیر بوده است. با این حال، دورو تعبیری را که از خواب های جیمی به او ارائه می دهد را بدین گونه تفسیر می کند که هر یک از افراد یا موجودات درگیر با آنها، در واقع یک شخص نزدیک به او در گذشته اش می باشد که خشمی از آن دوران را در خود سرکوب نموده و حالا در رویا نیز با آنها در حال نزاع می باشد.
از دیدگاه دکتر دورو، آن افراد در خواب های جیمی می توانند برادر، همسر و یا خواهر او باشند و دورو سعی دارد تا از این طریق ادامه درمان را به سمت پرسیدن سوالاتی هوشمندانه از نحوه ارتباط پیکارد با اعضای خانواده او باز کند.
نقاشی کشیدن
جیمی در جلسه اول به خواست دورو، دو نقاشی را ترسیم می کند. تفسیر دورو از نقاشی های پیکارد بدین گونه است که او همه چیز را خوب و مثبت کشیده است. اضطراب و یا ترسی در نقاشی های او دیده نمی شود. او در نقاشی خود مرزهایی ناتمام را ترسیم کرده که از بین آنها جاده ای می گذرد و دورو آن را وجود یک هویت آشفته و یا سعی در جستجوی چیزی در ذهن جیمی تفسیر می کند.
با این وجود به دلیل منقطع نبودن مرزها در نقاشی جیمی، احتمال وجود شیزوفرنی در او توسط دکتر دورو رد می شود و او را به این احتمال می رساند که خاطرات تلخ کودکی جیمی، تجارب جنسی اولیه او، جدایی از مادر و دختر خردسالش است که ذهن جیمی را همواره درگیر نموده است و باعث ایجاد و تشدید سردردهای او می شود.
برای مشاهده دیگر مقالات در این زمینه می توانید به دسته تحلیل فیلم های روانشناختی و همچنین برای مشاهده لیست کاملی از فیلم های روانشناسی، می توانید به صفحه مربوطه مراجعه کنید.
منبع
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد